Prima pagina

Timofte vine de la Boavista Porto la Boavista Timisoara

31.05.2001, 00:00 63



Fostul jucator de fotbal Ioan Timofte va construi la Timisoara un hotel de trei stele, investitie estimata la 1,5-1,8 milioane de dolari. Lucrarea se va finaliza la sfarsitul acestui an.

Hotelul lui Timofte se va numi Boavista, la fel ca echipa portugheza Boavista Porto unde Timofte a evoluat pana anul trecut, si va avea 60 de camere. Constructia va avea subsol, parter si trei etaje, a declarat Radu Radoslav, directorul Directiei Urbanism din cadrul Primariei Timisoara.

Ioan Timofte a declarat pentru Mediafax ca deschiderea unui hotel reprezinta o idee pe care o are de mai mult timp si a spus ca hotelul care urmeaza sa fie ridicat la Timisoara se adreseaza "tuturor vizitatorilor" orasului, intre care pot figura, desigur, si fostii sai coechipieri.

Timofte nu a putut preciza la ce valoare se vor ridica sumele investite in nume propriu pentru acest proiect, aratand ca o astfel de cifra "depinde de finisarile" care vor fi inglobate in noua structura de cazare.

Timofte nu este singurul fotbalist roman care se implica in afaceri imobiliare. El se alatura lui Adrian Ilie, Gheorghe Hagi sau Gheorghe Popescu.

Hotelul fostului jucator de fotbal va trebui insa sa infrunte concurenta mai multor hoteluri de aceeasi dimensiune aflate in curs de executie la Timisoara, pentru care s-au eliberat peste 10 certificate de urbanism.

Potrivit directorului Radu Radoslav, trustul de constructii italian Incontro lucreaza la un hotel cu 60 de camere si trei etaje, pentru care va investi in jur de 1,5 milioane dolari.

Alte doua-trei hoteluri similare vor fi construite de firme romanesti din sectorul turismului. In plus, exista si alte intentii de construire a unor hoteluri cu o capacitate mai mare, cum ar fi cea a companiei americane Starwood Hotels&Resorts Worldwide Inc..

Compania a solicitat un spatiu in centrul Timisoarei pentru construirea unui hotel sub marca Sheraton care ar urma sa dispuna de minimum 150 de camere, de o sala de conferinte cu capacitatea de 600 de locuri, la care se adauga alte 30 de sali de conferinte cu cate 30 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO