Prima pagina

Topul celor mai importante evenimente de azi

27.05.2008, 19:35 36

1. Un agent de asigurari al Allianz-Tiriac a inselat 120 de persoane cu 3 mil. de euro. Un agent de asigurari de la Allianz-Tiriac a inselat 120 de persoane, promitandu-le randamente nereale pentru sumele de bani depuse, prejudiciul fiind estimat la aproximativ trei milioane de euro.

Prejudiciul adus companiei a fost estimat la 700.000 de euro, din care au fost recuperati 150.000 de euro.

In luna august 2007, Allianz-Tiriac Asigurari a reziliat contractul cu agentul de asigurari si a facut plangere penala impotriva acestuia. Detalii.

2. Numarul autorizatiilor de constructie, in crestere cu 17,4% la 4 luni. Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale eliberate a crescut in primele patru luni cu 17,4% comparativ cu perioada similara din 2007, la 16.966, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Pe primul loc in topul cresterilor s-a situat reginea Bucuresti-Ilfov, in urcare cu 685 autorizatii, urmata de Sud-Muntenia (456 autorizatii), Nord-Vest (433 autorizatii) si Nord-Est (390 autorizatii).

3. Toneli cere in instanta insolventa retailerului Metro Romania. Producatorul si distribuitorul de oua Toneli Holding are de recuperat 588.000 de lei de la Metro Cash&Carry Romania, motiv pentru care firma a solicitat in instanta deschiderea procedurii de insolventa a retailerului.

Datoria reclamata reprezinta facturi neachitate pentru livrari de oua, in perioada 2004 - 2007. Detalii.

4. Actionarul majoritar al Pro TV a achizitionat cel mai important portal de bloguri din Cehia. Central European Media Enterprises (CME), actionarul majoritar al Pro TV, a anuntat azi preluarea integrala a companiei cehe Jyxo, care detine cel mai important portal de bloguri din Republica Ceha, blog.cz, CME ocupand astfel locul trei in functie de traficul inregistrat pe site-urile cehe.

Valoarea tranzactiei s-a ridicat la aproximativ 163-200 milioane de coroane cehesti (6,5 - 8 milioane euro), suma care va fi platita in cash, in functie de rezultatele indeplinite la doi ani de la achizitie. Detalii.

5. Numarul de notebook-uri vandute in T1 se apropie de numarul de desktop-uri. Numarul de PC-uri vandute in primele trei luni ale anului a crescut cu 37,1% fata de aceeasi perioada a anului anterior, ceea ce s-a reflectat intr-o valoare a vanzarilor cu 41,1% mai mare, potrivit datelor publicate de IDC.

Notebook-urile au reprezentat 42,5% din numarul total de PC-uri livrate in trimestrul I 2008, fata de 33% in anul 2007.

"Pe anumite canale de distributie, cum ar fi dealerii traditionali si comenzile online, ponderea notebook-urilor o depaseste deja pe cea a desktop-urilor. Mai mult decat atat, cu exceptia segmentului SOHO si a sectorului guvernamental, cererea venita din partea tuturor celorlalte categorii de utilizatori inclina deja net in favoarea PC-urilor mobile", a precizat Diana Preda, Research Analist IDC Romania. Detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO