Prima pagina

Tragedie la Madrid: Peste 100 de morti in urma prabusirii unui avion

Tragedie la Madrid: Peste 100 de morti in urma prabusirii unui avion
20.08.2008, 18:59 37

Numarul de morti in urma accidentului aviatic de la Madrid ar putea depasi 100, transmite cotidianul El Mundo, in editia electronica.
Printre persoanele aflate la bord se aflau si doi bebelusi.
Pana in prezent, 23 de persoane care au putut fi scoase din nava se afla in stare critica.
Exista posibilitatea ca printre victime sa se numere si cetateni straini.
Accidentul aviatic s-a produs dupa ce unul dintre motoarele din stanga aparatului ar fi luat foc, potrivit primelor ipoteze, facand imposibila decolarea si provocand iesirea sa de pe pista, relateaza cotidianul El Mundo, in editia electronica.
Aparatul de zbor apartinea companiei Spanair si era de tipul McDonnell Douglas MD82.
Compania Scandinavian Airline (SAS), a anuntat miercuri ca 166 de pasageri si sase membri ai echipajului se aflau la bordul avionului operat de filiala sa spaniola Spanair.
"Avionul, un MD-82, efectua o cursa Madrid-Las Palmas, cand a avut loc accidentul, la ora locala 14.23 (15.23, ora Romaniei). Putem confirma ca 166 de pasageri si sase membri ai echipajului se aflau la bord", a precizat SAS intr-un comunicat.
Potrivit informatiilor furnizate anterior de Spanair, cursa cu numarul JK5022 transporta 164 de pasageri si noua membri ai echipajului.
Rudele pasagerilor au inceput sa soseasca pe aeroport, unde s-a amenajat o sala speciala unde pot beneficia de ajutor psihologic pana la finalizarea actiunilor de salvare.
Spanair a infiintat si o linie telefonica de urgenta, unde rudele pasagerilor pot primi informatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO