Prima pagina

Tranzactia Adidas-Reebok schimba topul pietei romanesti de echipamente sportive

04.08.2005, 19:45 108

Achizitia pentru 3,1 mld. euro a producatorului american de echipament sportiv Reebok de catre concurentul sau german Adidas va schimba ierarhiile si pe piata romaneasca de profil, estimata la peste 20 de milioane de euro.

Vanzarile cumulate ale celor doua grupuri ar putea depasi pe piata locala liderul de pana acum, marca americana Nike, conform unor estimari din piata.

"Noi avem o pozitie foarte buna in segmentul de produse fashion (linie de produse aflate la limita dintre sport si moda - n. red.) si in gama de produse de baza", sustine Dan Tudose, director de vanzari al Kraus & Co, companie care importa si distribuie pe piata locala produsele marca Reebok.

Adidas detine la randul sau, potrivit informatiilor din piata, pozitii puternice in principalele segmente ale pietei locale, de la produsele strict sportive si echipament sportiv pana la linia de produse de moda, unde a lansat in aceasta primavara linia de pantofi Ilie Nastase. Mai mult, grupul german a decis anul trecut sa infiinteze propria sa companie pe piata locala, Adidas Romania.

Tiberiu Almaghe, directorul general al Adidas Romania, nu a dorit sa comenteze impactul acestei tranzactii pe piata locala. Oficialii adidas anticipau in urmatorul an o dublare a cifrei de afaceri din Romania, in conditiile in care se va extinde puternic numarul de magazine. Adidas Romania avea in primavara acestui an cinci magazine si urma sa deschida pana la sfarsitul acestui an inca patru. La acestea se adauga alte zece deschise in regim de franciza in diferite orase din tara.

Pana la inceputul acestui an, principalul jucator pe piata romaneasca de echipament sportiv era Nike, prezent prin intermediul Elmec Romania. Cu mai bine de 20 de magazine Nike, Elmec Romania a adus de anul acesta si produsele Converse, o marca detinuta de grupul Nike. In plus Elmec reprezinta pe piata locala si marcile de imbracaminte Dockers, cea de produse de fitness Technogym, dar si linia de articole vestimentare Harley Davidson.

Alti jucatori importanti pe piata locala de echipament sportiv sunt Lotto si Puma si prezenti prin intermediul unor importatori locali. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO