Prima pagina

Tranzactie de 20 mil. dolari cu imobile inchiriate de Connex

10.01.2006, 19:28 22

Un grup de investitori israelieni care activeaza pe piata imobiliara a Capitalei prin firma Delta Intensiv - Trade a vandut la sfarsitul anului trecut pentru aproximativ 20 milioane dolari (16,8 milioane de euro) cinci imobile de birouri care gazduiesc sedii ale operatorului de telefonie mobila Connex, afirma surse de pe piata imobiliara.

Doua din cele cinci imobile sunt situate in Capitala in zona Valea Cascadelor, restul fiind in provincie - la Craiova, Brasov si Bacau, mai spun sursele citate.

Achizitia a fost realizata de catre investitori eleni, care au infiintat special pentru aceasta afacere un vehicul de investitii (asa-numitele SPV - Special Purpose Vehicle). Contactati de ZF, reprezentantii Delta Intensiv nu au dorit sa faca niciun comentariu pe aceasta tema pana la inchiderea editiei. Cumparatorii se afla la prima afacere pe piata romaneasca, pe care au finantat-o dintr-un imprumut contractat de la Alpha Bank, mai adauga sursele citate. Grecii detin si alte proprietati pe pietele imobiliare din regiune, inclusiv in Bulgaria.

Tranzactia marcheaza vanzarea primelor imobile de birouri din afara Capitalei, conform ultimelor informatii disponibile. Dezvoltatorul imobiliar Delta Intensiv - Trade a mai vandut tot anul trecut alte doua imobile din Capitala, inchiriate de asemenea de Connex. Ambele locatii au fost achizitionate de catre fondul de investitii austriac Immofinanz, unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata de real estate, in cadrul unor tranzactii a caror valoare cumulata depaseste 35 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO