Prima pagina

Un imobil de birouri, scos la vanzare inainte de a fi gata

12.01.2005, 00:00 23



Viitorul sediu al Petrom, imobilul de birouri Dorobanti 239, ar putea fi vandut in urmatoarea perioada pentru o suma estimata la 16-17 milioane de euro, au declarat pentru revista BUSINESS Magazin,care apare in aceasta saptamana, surse din piata imobiliara.



Cladirea, amplasata in apropierea pietei Charles de Gaulle din Bucuresti, este dezvoltata de TriNation Management and Development, companie implicata in mai multe proiecte imobiliare. TriNation face parte din grupul de firme Alltrom, controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte. Investitia se ridica la aproape zece milioane de euro.



Printre companiile care au fost interesate de achizitia cladirii se numara grupul Generali, al treilea asigurator din Europa, compania irlandeza Ballymore si fondul austriac de investitii imobiliare Immofinanz.



Sursele citate au spus ca TriNation este in negocieri avansate pentru vanzarea imobilului, cel mai probabil cumparator fiind Generali. Reprezentantii Immofinanz si cei ai Ballymore nu au putut fi contactati, dar surse apropiate celor doua companii au confirmat ca acestea s-au retras din cursa pentru centrul de afaceri. Nici reprezentantii TriNation nu au putut fi contactati.



Pe de alta parte, un oficial al asiguratorului italian a confirmat faptul ca Generali este interesata de achizitia unor proprietati imobiliare in Romania.



"Stiu ca oficialii de la Viena (localitate unde se afla sediul Generali Holding, actionarul majoritar al diviziei din Romania a Generali - n.r.) sunt in prospectari pentru 2-3 cladiri, dar nu cred ca au cumparat ceva pana acum", a declarat pentru BUSINESS Magazin Dan Centea, directorul departamentului administrativ al Generali Asigurari SA.



El nu a confirmat faptul ca printre cele trei cladiri se numara si imobilul de pe Dorobanti, dar nici nu a infirmat acest lucru.



Ballymore a cumparat la sfarsitul anului trecut, de la Tiriac Holdings, proiectul Praktiker din Brasov cu o suma estimata la 6 milioane de euro.



Immofinanz a achizitionat in primavara lui 2004 parcul industrial IRIDE intr-o tranzactie estimata la 35-40 milioane de euro.



Dorobanti 239 este un imobil de birouri de clasa A, a carui constructie a inceput in octombrie 2003 si se va finaliza in prima parte a anului viitor. Cladirea va avea o suprafata totala de 11.000 metri patrati, dintre care aproximativ 7.000 mp suprafata de birouri.



Contractul de inchiriere a 5.000 de metri patrati de catre Petrom, pe o perioada de cinci ani, se ridica la aproximativ 6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO