Prima pagina

Un senator republican vrea la democrati

24.05.2001, 00:00 15



Lumea politica americana astepta ieri decizia senatorului republican de Vermont Jim Jeffords privind parasirea sau nu a Partidului Republican, o optiune care le-ar oferi democratilor controlul Senatului, relateaza CNN.

Jeffords, care este membru in Senat de 13 ani, s-a intalnit marti cu presedintele George W. Bush si vicepresedintele Dick Chenney, anuntand ca i-a informat pe acestia despre decizia pe care a luat-o, dar anuntul public fusese amanat pentru ziua de ieri.

Daca va decide sa se alature democratilor, acestia vor prelua controlul asupra Senatului american, unde in prezent cele doua partide americane au fiecare cate 50 de senatori.

Surse apropiate lui Jeffords afirma ca acesta ar putea hotari sa devina independent si sa voteze pentru democrati, dar si in acest caz democratii ar controla Senatul si comisiile acestuia.

Multi republicani afirma ca Jeffords a reusit sa impiedice practic de unul singur propunerea lui Bush privind o reducere a impozitelor cu 1,6 mii de miliarde de dolari, obligand Casa Alba sa negocieze cu democratii o reducere mai mica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO