Prima pagina

Update 2: Rusia inceteaza atacul asupra Georgiei

12.08.2008, 12:54 9

Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat astazi ca Rusia isi inceteaza operatiunile militare din Georgia, ca urmare a indeplinirii scopurilor, informeaza Wall Street Journal.

Cu toate acestea, in cadrul unui interviu dat la televiziunea rusa de stat, Medvedev s-a abtinut de la a spune ca armatele ruse se vor retrage din Georgia.

"Scopurile operatiunii au fost indeplinite", a declarat Medvedev. "Siguranta trupelor noastre de mentinere a pacii si a populatiei civile a fost restabilita".

Cititi despre impactul pe care conflictul dintre Georgia si Rusia l-a avut asupra pietelor financiare internationale.

Ca urmare a declaratiilor presedintelui rus, indicele rus MICEX a avansat cu 2,52%, stergand astfel din pierderile inregistrate in ultimele doua zile de tranzactionare.

"Decizia lui Medvedev de a opri operatiunile militare ale Rusiei a pornit o tendinta de cumparari frenetice", a declarat pentru Bloomberg Julian Rimmer, sef de vanzari la UralSib Financial Corp.

Mnistrul de externe al Rusiei a declarat astazi ca tara sa exclude orice negocieri cu presedintele Georgiei, insistand asupra faptului ca Georgia nu ar trebui sa fie prezenta pe teritoriul Osetiei de Sud, informeaza agentia de presa Ria Novosti.

Sergei Lavrov a declarat ca "Cea mai buna alegere pentru acesta ar fi sa demisioneze", adaugand insa ca Rusia "nu are intentia de a forta pe nimeni sa renunte la putere - aceasta nu face parte din cultura noastra politica".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO