Prima pagina

Vanzarile de PC-uri ar creste daca nu ar avea sistem de operare

26.09.2007, 19:01 16

Globalisation Institute a comunicat oficialilor din Comisia Europeana ca lipsa de optiuni in alegerea sistemului de operare reduce vanzarile de calculatoare.

Conform acestuia, monopolul realizat de Microsoft prin includerea sistemului de operare Windows in calculatoarele asamblate de magazine este mult mai important decat cel al includerii Media Playerului in sistemul de operare.

Alex Singleton, preseditele Globalisation Institute a dat de inteles ca viitorilor utilizatori de PC-uri le este tot mai greu sa cumpere un calculator fara a plati si Windows-ul care este preinstalat pe acestea. De asemenea, un sistem de operare precum Windows-ul creste fara voia cumparatorului pretul calculatorului.

Alex Singleton a mai declarat ca analiza institutului pe care il conduce a exclus sistemul de operare OS X de la Apple, deoarece calculatoarele Mac sunt produse premium de nisa, precum televizoarele Bang & Olufsen, acestea adresandu-se mai ales mediului jurnalistic. Business Week

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO