Prima pagina

Viorel Gheorghiu castiga 21 milioane euro din vanzarea Gaz Sud

Viorel Gheorghiu castiga 21 milioane euro din vanzarea Gaz Sud
13.02.2008, 11:40 837

Achizitionarea Gaz Sud de catre PPF Investments s-a ridicat, potrivit unor surse din piata, la 50 de milioane de euro, fiin dunul dintre cele mai mari deal-uri de pe piata locala de anul trecut.

La momentul tranzactiei, directorul general al companiei de gaz, Viorel Gheorghiu, detinea, potrivit propriilor declaratii, un pachet de 42% din actiunile firmei. Acestea au fost preluate in 2004 de la vechii actionari. Restul actiunilor erau detinute de doua persoane fizice si de firma Dorox Construct care avea o participatie de 12%, potrivit Consiliului Concurentei care nu a avut nicio obiectie legata de o posibila concentrare economica. Gheorghiu nu a precizat suma pe care a platit-o pentru a intra in 2004 in actionariatul companiei.

Daca ar fi sa ne luam dupa sursele din piata, aceasta ar insemna ca tranzactia a adus actualului director general un castig de 21 milioane euro.

Mai multe detalii privind tranzactia prin care fondul de investitii ceh PPF Investments a preluat 100% din actiunile distribuitorului de gaze Gaz Sud, aflati de aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO