Prima pagina

Vosganian nu va majora salariul minim pe economie

07.07.2008, 13:23 16

Neindeplinirea criteriilor privind tinta de inflatie si productivitatea muncii este motivul pentru care Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian respinge solicitarea sindicatelor privind cresterea salariului minim pe economie la 540 lei, informeaza Mediafax.

"Raman la pozitia initiala. Pentru cresterea salariului minim trebuie indeplinite trei conditii, dar a fost realizata doar una", a spus Vosganian la un seminar pe tema poluarii mediului.

El a precizat ca cele trei criterii care trebuie indeplinite pentru ca salariul minim sa urce sunt nivelul Produsului Intern Brut (PIB), inflatia si productivitatea, din care doar nivelul PIB a fost realizat.

"Este nevoie de un protocol intre patronate si sindicate, prin care sindicatele sa justifice prin productivitate cresterea salariului (...) BNR trebuie sa valideze ca suntem in tinta de inflatie", a spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO