Prima pagina

Warimpex a cumparat hotelul Golden Tulip Sky Gate din Otopeni

Warimpex a cumparat hotelul Golden Tulip Sky Gate din Otopeni
17.07.2007, 11:33 30

Grupul hotelier austriac Warimpex Finanz und Beteiligung a preluat 99,98% din actiunile hotelului de patru stele Golden Tulip Sky Gate, situat in apropierea Aeroportului Henri Coanda, de la actionarul majoritar, Romanian American Enterprise Fund si alte doua firme, a anuntat astazi compania. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

"Aceasta achizitie este primul pas pe care il face, pe o piata in plina dezvoltare. Intentionam sa dezvoltam activitatile din Romania la fel de productiv ca pe cele din Polonia si Cehia", a declarat Franz Jurkowitsch, CEO-ul companiei, intr-un comunicat.

Grupul austriac, care opereaza 22 de hoteluri in Europa Centrala si de Est, a anuntat in luna ianuarie ca intentioneaza sa investeasca peste 30 de milioane de euro in Romania, anul acesta.

"Investitiile din Romania pot atinge 10 mil. euro, 30 mil. euro, sau chiar dublul acestei sume, in functie de oportunitatile care ni se ofera. Avem suficiente fonduri", declara pentru ZF, Christoph Salzer, responsabil cu planurile de extindere ale companiei pe piata romaneasca.

De la infiintare, in 1982, grupul Warimpex a dezvoltat proiecte imobiliare cu investitii care au depasit suma de 850 mil. euro, inclusiv 22 de hoteluri cu mai mult de 5.500 de camere. Brandurile proprii sub care opereaza compania sunt Andel's si Angelo, prezente in Cehia si Polonia.

Hotelul de langa aeroportul Henri Coanda a fost inaugurat in anul 2001 si functioneaza de doi ani sub franciza Golden Tulip. Unitatea ofera 108 camere si 3.000 metri patrati de spatii de birouri, care pot fi transformate in 70 de camere suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO