Prima pagina

Yahoo inca spera la negocieri cu Microsoft. Actionarii sunt revoltati

06.05.2008, 12:53 27

Seful Yahoo! Jerry Yang a semnalat ca inca este deschis discutiilor privind o preluare de catre Microsoft, acesta neasteptandu-se ca discutiile cu gigantul software sa fie intrerupte abrupt.

Yang a declarat companiei Reuters ca "este nedumerit" de rezultatul discutiilor din timpul weekendului, dupa ce investitorii si-au exprimat dezamagirea cu privire la intreruperea negocierilor avute cu Microsoft.

"Negociam o motalitate de a ajunge pe un teren comun si sambata ne-am pomenit ca [Microsoft] s-a retras", a declarat co-fondatorul companiei internet.

Intrebat daca Yahoo va ramane deschis negocierilor, in cazul in care gigantul software decide sa le reia, Yang a declarat: "Daca mai au ceva nou de spus, suntem deschisi... Sunt foarte dornic sa ii ascult".

Dupa trei luni de negocieri CEO-ul companiei Microsoft, Steve Ballmer a urcat oferta de preluare a Yahoo la 33 dolari/actiune, ridicand valoarea totala a Yahoo la 47,5 miliarde dolari. Yang si-a mentinut cererea de 37 dolari/actiune, declarand ca, in ciuda indulcirii ofertei, compania sa este inca subevaluata.

"Sunt foarte suparat pe Jerry Yang si asa-zisul sau board independent", a declarat Gordon Crawford, manager de portofoliu la Capital Research Global Investors, cel mai mare actionar al Yahoo, cu o participatie de aproape 16% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO