Prima pagina

Zapp trece la tarifele in euro de la 1 iunie

Zapp trece la tarifele in euro de la 1 iunie
30.04.2008, 10:43 11

Tarifele Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, vor fi exprimate in euro incepand cu 1 iunie, compania renuntand la moneda americana, prima factura calculata in noua moneda urmand sa fie primita de abonati in luna iulie.
"Romania a intrat in Uniunea Europeana in 2007. Este firesc ca si Telemobil sa treaca la tarifarea in euro", a declarat directorul general al operatorului, Chris Bataillard.
Rata de conversie pentru trecerea de la moneda americana la euro va fi calculata ca medie a cursurilor de schimb calculate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru euro/leu si dolar/leu din ultimele doua trimestre.
Prima factura cu tarifele exprimate in euro pentru serviciile consumate in luna iunie va fi primita de catre abonatii Telemobil in luna iulie 2008, rata de converise fiind rata de conversie 1 dolar - 0,6792 euro.
"Suma finala de pe factura va fi, in continuare, prezentata in lei. Facturarea va avea ca baza de calcul tarifele in euro care vor fi transformate in lei la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii", potrivit reprezentantilor companiei.
In ceea ce priveste programul de loialitate "Zapp Compliment", incepand cu 1 iulie, fiecare euro platit pentru factura Telemobil se va transforma intr-un punct Zapp Compliment.
Toate punctele Zapp Compliment acumulate de abonatii companiei pana in prezent vor fi pastrate, iar valoarea lor ramane va fi transformata automat in euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO