Cel mai bine păstrat secret al lui Vladimir Putin

Autor: Radu Racu 30.08.2012

Preşedintele rus Vladimir Putin apare zilnic în presa din Rusia însă aproape nimic nu se scrie despre cele două fiice ale sale, Maria (foto stanga) şi Ecaterina, de 27, respectiv 25 de ani, o situaţie de neconceput spre exemplu la celălalt capăt al lumii, în cazul fiicelor lui Barack Obama, scrie Business Insider.

Nicio poză recentă cu cele două fete nu este disponibilă în media ruseşti şi se zvoneşte că ele ar putea trece pe stradă fără să fie observate, pentru că nimeni nu ştie cum arată în prezent. Maria şi Ecaterina au fost mereu sub paza strictă a guvernului şi au fost şi retrase de la şcoală atunci când Putin a intrat sub lumina reflectoarelor.

Cu toate acestea, pe blogosfera din Rusia circulă mai multe zvonuri despre cele două fete. Iată-le pe cele mai frecvente(neconfirmate):

- sunt prietene foarte bune cu fiica fostului premier italian Silvio Berlusconi, Barbara, cu care îşi petrec vacanţele;

- În 2010 s-a zvonit că Ecaterina, fiica cea mică, se va mărita cu fiul unui general din C

- Despre Maria, The New York Times a scris că ar fi implicată într-o relaţie cu Jorrit Faassen, un olandez care deţine poziţii în comisii de conducere a Gazprom;

- În 2005, ziarul rusesc pravda.ru a scris că fetele s-au înscris la universitatea din Sankt Petersburg. Maria a studiat biologie şi geologie iar Ecaterina s-a înscris la studii orientale.

- În prezent, nu se ştie unde se află. În luna mai a acestui an, ziarul New York Times scria că "fiicele au învăţat la facultate sub nume false şi mulţi dintre colegii lor nu le cunoşteau adevărata identitate. Chiar şi acum, nu se ştie dacă locuiesc în Rusia sau în afara ţării, şi cu ce se ocupă".