Bentley ar putea să producă maşini blindate pentru clienţi din America de Sud, Orientul Mijlociu şi Rusia

Autor: Andrei Cîrchelan 01.09.2012

Bentley ar putea începe să producă automobile blindate, pentru clienţi din America Latină, Orientul Mijlociu şi Rusia, unde există cerere pentru automobile care să ofere o siguranţă sporită, potrivit Business Insider.

Compania caută moduri noi prin care să acceseze piaţa de vehicule securizate în ţările cu economii emergente, unde riscul de răpire sau asasinare este constant.
Jan-Henrik Lafrentz, directorul financiar al companiei, a declarat că există o cerere puternică mai ales din America Latină.
"Suntem pe creştere în tot mai multe pieţe din America de Sud. În aceste pieţe, siguranţa este o chestiune importantă. Luăm în calcul varianta producţiei de maşini blindate", a spus Lafrentz, adăugând că există cerere şi din Rusia şi din Orientul Mijlociu.
Jaguar Land Rover, unul dintre concurenţii Bentley, vinde deja variante blindate ale modelelor sale. Bentley, însă, nu a produs nicio maşină blindată până în prezent, şi refuză să confirme sau să nege dacă a făcut vreo astfel de maşină la comandă, chiar dacă în piaţă există zvonuri că Prinţul Charles al Marii Britanii circulă cu o variană blindată a modelului Turbo R.
Printre planurile Bentley se mai numără şi dublarea volumului de vânzări la 15.000 de unităţi pe an, cu ajutorul unor noi concepte precum SUV-ul prezentat anul acesta la Geneva. Decizia de a produce SUV-ul în serie nu a fost luată încă, dar modelul a fost bine primit de posibilii clienţi din întreaga lume.