Droguri, pasiuni şi iubiri neîmplinite în "Regina sudului", începând de vineri, pe postul Acasă

Ziarul Financiar 31.08.2012

Primul episod al telenovelei "Regina Sudului" a avut cel mai mare rating înregistrat vreodată de o premieră Telemundo, iar ultimul episod a doborât recordurile de audienţă din ultimii 19 ani ale televiziunii. De asemenea, telenovela a fost difuzată în peste 10 ţări, în care a fost foarte bine primită de public şi s-a menţinut în topul preferinţelor telespectatorilor.

Producţia a cărei protagonistă este Kate del Castillo a câştigat premiul pentru "cea mai bună telenovelă" şi "cea mai bună actriţă" la premiile "People en Espanol", în anul 2011. De asemenea, telenovela a primit nominalizări la categoria "Telenovela Anului" şi s-a remarcat la capitolul "cea mai bună interpretare feminină" în cadrul "Premios tu mundo 2012", în Mexic.

Scenariul telenovelei este adaptat după bestsellerul cu acelaşi nume scris de Arturo Perez-Reverte. Autorul consideră că "este o telenovelă perfectă şi că interpretarea protagonistei Kate del Castillo este splendidă".

Subiectul telenovelei a inspirat casa de producţie Telemundo să demareze o campanie socială care a obţinut cu acest prilej o nominalizare la premiile Emmy.

Telenovela "Regina Sudului" spune povestea Teresei Mendoza, o tânără inocentă, care se îndrăgosteşte de un pilot implicat în mafia drogurilor. Acesta este ucis şi ea fuge în Spania pentru a rămâne în viaţă. Dincolo de naivitatea sa, se ascunde o personalitate puternică şi o inteligenţă remarcabilă. Chiar dacă în urma unor incidente, ea ajunge la închisoare, Teresa devine o femeie puternică, independentă şi devine "Regina Sudului".

Pe de altă parte, Rafael Amaya interpretează personajul lui Raimundo Dávila Parra "El Güerro", bărbatul de care Teresa se îndrăgosteşte şi care o iniţiază pe aceasta în lumea drogurilor. Raimundo este un tânăr carismatic şi afectuos, protector cu Teresa, prima şi singura lui iubire. Acesta este omorât de Epifanio Vargas, personajul lui Humberto Zurita. Epifanio este liderul unui grup de traficanţi de droguri şi devine rivalul principal al Teresei.

Iván Sanchez este Santiago Lopez Fistierra (El Gallego), un om de afaceri atrăgător care devine iubitul protagonistei şi principalul ei sprijin. Acesta se îndrăgosteşte de Teresa şi îi împărtăşeşte toate cunoştintele lui din lumea drogurilor.