Asus ar putea cumpăra Acer, devenind numărul unu pe piaţa de PC-uri

Autor: Adrian Seceleanu 02.09.2012

După ce lansarea tabletei Apple iPad a afectat puternic vânzările de computere ale Acer, compania taiwaneză ar putea fi preluată de rivalul Asus, care ar putea ajunge astfel numărul unu mondial pe piaţa de PC-uri, scrie Bloomberg.

În anul 2009 Acer era numărul doi pe piaţa pe piaţa mondială de PC-uri, pe fondul cererii mari pentru computerele sale ieftine - în bună parte netbook-uri, respectiv nişte computere portabile cu ecrane mici şi procesoare mai slabe dar cu un preţ imbatabil, în jurul a 200-250 de euro. Dar după ce Steve Jobs a lansat în ianuarie iPad vânzările de tablete au explodat lovind în vânzările de computere ieftine, iar astfel Acer a înregistrat în 2011 prima sa pierdere anuală şi a căzut pe locul trei pe piaţa de PC-uri, adaugă Bloomberg.

Cumpărând Acer, Asus ar câştiga accesul la noi branduri (Gateway, Packard Bell) şi la o reţea de vânzări ce i-ar permite să evite competiţia dură cu iPad, conform unei analize realizate de Sanford C. Bernstein & Co.
"Cele două companii se completează", a declarat Jenny Lai, analist al HSBC Holdings.

Purtătorul de cuvânt al Acer, Henry Wang, a refuzat să comenteze o posibilă tranzacţie în timp ce directorul financiar al Asus a spus că firma nu are în plan o asemenea achiziţie. "Nu avem asemenea planuri, a spus Wang. "Preferăm creşterile organice pentru că achiziţiile au multe provocări".