Colegiul Medicilor: nu este oportună introducerea coplăţii dar agreem introducerea centrelor multifuncţionale

Autor: Ioana David 03.09.2012

Colegiul Medicilor din România (CMR) agreează introducerea centrelor multifuncţionale, dar solicită un act normativ care să definească noţiunea de centru, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un centru multifuncţional şi să evite suprapunerea cu alte forme de organizare existente în present, se arată în rezoluţia Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor adoptată săptămâna trecută.

“CMR consideră inoportună introducerea coplăţii în modalitatea în care aceasta este reglementată în acest moment deoarece este ineficientă şi nu rezolvă nicio problemă a sistemelor de sănătate”, mai arată documentul.

Totodată, în CMR este de părere că noul card de sănătate, care are ca scop dovedirea calităţii de asigurat nu trebui să conţină decât date de identificare a persoanei şi calitatea de asigurat.

Rezoluţia Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor a apărut după ce Ministerul sănătăţii a solicitat opinia medicilor despre centrele multifuncţionale de sănătate, cardul de sănătate şi coplata.