Nokia şi Motorola vor prezenta miercuri noi smartphone-uri, cu o săptămână înaintea Apple

Autor: Vlad Popescu 03.09.2012

Modelul pregătit de Motorola Mobility, care va fi prezentat în premieră în parteneriat cu operatorul american Verizon Wireless, va avea ecran fără ramă şi va fi compatibil cu reţelele de ultimă generaţie LTE (4G în Europa), a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Google a cumpărat în acest an Motorola Mobility pentu 12,5 miliarde de dolari, intrând în posesia portofoliului impresionant de brevete, 17.000 la număr, deţinute de companie în domeniul telecomunicaţiilor mobile.

Noul smartphone Motorola va fi echipat cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google, a adăugat sursa citată, şi va fi unul dintre primele modele "full-screen" de pe piaţă - ecranul va acoperi întreaga faţă a telefonului, fără ramă sau butoane fizice.

Modelul va fi cea mai importantă lansare a Motorola Mobility după achiziţionarea companiei de către Google. Compania mizează pe inovaţie şi noi funcţii pentru a se diferenţia pe o piaţă tot mai aglomerată, dominată de Apple şi Samsung.

Apple se pregăteşte să lanseze, la jumătatea săptămânii viitoare, cel de-al şaselea model iPhone, care va marca cea mai complexă evoluţie a smartphone-ului din ultimii doi ani.

Noul iPhone va avea un ecran mai mare decât precesorul său, cu formă alungită, şi va fi de asemenea compatibil cu standardul LTE, care permite o viteză mult mai rapidă de accesare a internetului decât reţelele 3G.

Nokia a programat tot pentru miercuri prezentarea următoarei generaţii de smartphone-uri Lumia, care vor fi echipate cu sistemul de operare Windows Phone 8, dezvoltat de Microsoft ca varianta pentru telefoane a Windows 8/Windows RT.

Nokia şi Microsoft, marii întârziaţi ai "revoluţiei mobile", mizează pe entuziasmul generat în rândul consumatorilor de o nouă lansare Windows. Cele două companii ar putea fi ajutate şi de războiul tot mai dur purtat de Apple în tribunale împotriva producătorilor de telefoane Android. Samsung poate absorbi cu uşurinţă costurile duelului cu Apple, datorită poziţiei dominante pe piaţă, însă producătorii mai mici de telefoane Android ar putea fi zdruncinaţi serios de litigiile costisitoare cu gigantul american.