Producătorul Savini Due: Pieţele occidentale sunt saturate, iar spaţiul pentru consum este în continuare limitat

Autor: Laurentiu Cotu 03.09.2012

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri italian Piersante Savini, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 26,3 mil. lei (5,8 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Afacerile companiei au fost susţinute de noile colaborări cu reţelele de bricolaj atât din România, cât şi din afara ţării. Printre clienţii importanţi ai companiei se numără Ambient, Dedeman, Baumax, Obi sau Hornbach.

Luând în considerare rezultatele obţinute în prima parte a acestui an, conducerea Savini Due şi-a revizuit în creştere estimările pentru cifra de afaceri din 2012, mizând în prezent pe un avans de 9-10% a vânzărilor faţă de anul trecut. Iniţial, compania îşi bugetase pentru acest an o creştere de 3-5% a afacerilor faţă de anul trecut. Savini Due a realizat în 2011 o cifră de afaceri totală de 51 mil. lei (circa 12 mil. euro), în uşoară creştere faţă de anul anterior.

Semnale pozitive pe piaţa românească

"Vedem semnale pozitive în piaţa românească, unde populaţia continuă să-şi renoveze locuinţele. Din păcate, în Occident, cu precădere în Italia, prima nostră piaţă pentru export, blocajul pieţei s-a făcut simţit mai puternic. De fapt, pieţele occidentale sunt saturate, iar spaţiul pentru consum este în continuare limitat", a declarat pentru ZF Transilvania Piersante Savini, general manager al Savini Due.

Oficialii companiei au spus că o altă mare problemă pentru toate pieţele este accesul la finanţare, aspect care influenţează creşterea consumului. Mai mult, piaţa imobiliară şi construcţiile rămân în continuare blocate, influenţând consumul de produse pentru amenajarea casei. Pe de altă parte, conducerea Savini Due speră, începând din acest an, într-o redeschidere a băncilor spre finanţarea companiilor.

Savini Due produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Principalii clienţi ai companiei sunt reţelele de bricolaj Ambient, Dedeman, Baumax, Obi sau Hornbach. Pe lângă aceştia, Savini Due colaborează şi cu magazinele mici de profil din ţară.

Capacitatea lunară de producţie a companiei Savini Due este de 8.800 de corpuri de mobilier de baie, iar aproximativ 55% din pro­ducţie merge la export. Compania cola­bo­rează pe piaţa externă cu diverse firme din Bulgaria, Ungaria, Italia, Germania sau Grecia. Savini Due anunţa anterior că intenţionează să crească în acest an capacitatea de producţie cu 5-10%.

Au cumpărat teren pentru extinderea fabricii din Sebeş

Totodată, Savini Due a cumpărat anul trecut un hectar de teren în vederea extinderii fabricii din Sebeş. Reprezentanţii companiei nu au oferit mai multe informaţii despre acest proiect, însă au precizat că investiţia va duce la creşterea capacităţilor de producţie şi la diversificarea gamei de produse existente.

În ceea ce priveşte investiţiile din acest an, compania şi-a modernizat liniile de vopsitorie în cadrul unui program ce a prevăzut montarea unor noi instalaţii.

Proprietarul Savini Due este omul de afaceri italian Piersante Savini.