Actorul Michael Clarke Duncan a murit la vârsta de 54 de ani

Autor: Florin Badescu 04.09.2012

Actorul american Michael Clarke Duncan, nominalizat la Oscar pentru rolul din filmul "Culoarul Morţii/ Green Mile" (1997), în care a interpretat un condamnat la moarte, a decedat luni, într-un spital din SUA, la mai puţin de opt săptămâni după ce a suferit un infarct, la vârsta de 54 de ani.



Michael Clarke Duncan a murit la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, a precizat logodnica sa, actriţa Omarosa Manigault, într-un comunicat emis de agentul de presă al actorului şi citat de Reuters.

Artistul suferise un infarct pe 13 iulie, în urma căruia "nu şi-a revenit niciodată complet", a spus agentul său de presă Joy Fehily.

Vocea profundă şi statura impunătoare l-au ajutat să aibă o prezenţă consistentă pe marele ecran. În tinereţe, Duncan a săpat şanţuri pentru o companie de gaze din Chicago, iar apoi s-a mutat la Los Angeles pentru a deveni actor.

A primit mai întâi câteva roluri mici, de bodyguard şi de recuperator de bani, în cinema şi televiziune, înainte de a primi un rol în superproducţia "Armageddon - Sfârşitul lumii?" din 1998.

A urmat un rol mult mai consistent în drama din universul penitenciarelor americane "Culoarul morţii/ Green Mile" (1999), în care a jucat alături de Tom Hanks. Duncan a interpretat în acest film rolul unui puşcăriaş, deţinător al unor puteri magice, din cauza cărora a fost condamnat la moarte pentru două crime pe care nu le-a comis.

Pentru performanţa din acest film, Michael Clarke Duncan a fost nominalizat la Oscar şi Globul de Aur.

S-a remarcat apoi în alte câteva pelicule de succes, precum "Planeta maimuţelor" (2001), "Regele Scorpion" (2002), "Daredevil" (2003) şi "Sin City" (2005). Duncan şi-a împrumutat vocea şi pentru un personaj din filmul de animaţie "Kung Fu Panda" (2008).

În 2012, actorul american a apărut în câteva episoade din serialul poliţist "The Finder", produs şi difuzat de postul Fox.