Eureko Asigurări a lansat o poliţă de viaţă cu acumulare de capital la un tarif de 83 lei/lună

Autor: Adrian Dumitrache 04.09.2012

Denumită Rezerva Ta Standard, poliţa poate fi încheiată pe o perioadă de minim 15 de ani, de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani.

Contractul se încheie în moneda naţională, iar dobânda tehnică garantată de 3% este inclusă deja în calculul capitalului garantat la expirare.

Prima de asigurare minimă anuală este de 1.000 de lei.

Capitalul garantat de societate la expirarea contractului este minim 16.000 de lei, fiind diferenţiat în conformitate cu vârsta clientului şi durata poliţei.

Prima de asigurare poate fi plătită trimestrial, semestrial, anual sau printr-o primă unică.

În funcţie de nevoile de protecţie ale clientului, la asigurarea de bază se pot ataşa de la început sau pe parcursul derulării contractului clauze suplimentare. Acestea oferă protecţie financiară la deces, invaliditate, boli grave şi intervenţii chirurgicale în caz de îmbolnăvire şi accident.

În cazul producerii decesului asiguratului (din orice cauză) pe parcursul derulării contractului de asigurare, beneficiarii asigurării vor primi indemnizaţia de asigurare reprezentată de primele de asigurare achitate, ceea ce înseamnă ultima primă anuală de asigurare achitată, înmulţită cu numărul de ani pentru care s-au plătit primele de asigurare, din care se vor deduce cheltuielile de emitere şi eventualele taxe.

În cazul supravieţuirii, clientul va primi capitalul garantat la expirare (CGE) şi beneficiul acumulat în contul ataşat contractului de asigurare.

Plata CGE se poate face integral, în momentul expirării contractului, moment în care clientul poate opta şi pentru achiziţionarea unei noi asigurări de tip rentă. Beneficiul contractului este suma aferentă contractului de asigurare ca urmare a obţinerii de către asigurător a unui rezultat investiţional pozitiv.

Eureko Asigurări este parte a grupului financiar olandez Achmea.

În 2011, compania avea în portofoliu 34.738 de contracte de asigurare, în scădere cu 8,9% faţă de 2010, în timp ce veniturile din prime subscrise au urcat cu 1,7%, la 42,04 milioane de lei.