Cerere explozivă pentru eurobondurile României. Florin Georgescu: Am luat de pe pieţele internaţionale 750 mil. euro, la o dobândă de 5,15%

Autori: Gabriel Razi , Claudia Medrega 04.09.2012

Vicepremierul şi ministrul de finanţe Florin Georgescu a anunţat astăzi că România a reuşit să vândă pe pieţele internaţionale obligaţiuni de 750 mil. euro cu o dobândă de 5,15%.

"A fost un real succes, am încheiat astăzi o emisiune de eurobonduri în urma căreia la Finanţe vor intra 750 mil. euro. Practic, prin această emisiune se va majora rezerva valutară. Obligaţiunile sunt pe 6 ani, cu o dobândă cuprinsă între 5,1% şi 5,15%", a declarat Florin Georgescu la reuniunea anuală a ambasadorilor, organizată de Ministerul Afacerilor Externe.

Şeful de la Finanţe a anunţat că dobânda cerută de investitori pentru obligaţiunile emise de România este în scădere, în condiţiile în care în perioada similară a anului trecut, statul a reuşit să plaseze obligaţiuni de 1,5 mld. euro pe 5 ani cu o dobândă de 5,25%.

Ce​rerea din partea investitorilor pentru subscrierea emisiunii de eurobonduri lansate de România în această dimineaţă a fost ridicată, Ministerul Finanţelor reuşind să adune oferte de circa 2,5 mld. de euro.

Emisiunea de obligaţiuni în euro are maturitatea în vara anului 2018, iar Finanţele intenţionau să adune cel puţin 500 mil. euro.