Lufthansa anulează 50 de zboruri înaintea grevei de vineri

Autor: Ion Gaidau 06.09.2012

Zborurile anulate joi implică rute interne, precum Berlin-Koln, dar şi europene, precum Dublin-Frankfurt sau Munchen-Roma şi intercontinentale, precum New York-Frankfurt sau Hong Kong-Munchen, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul de Internet al grupului.

Sindicatul UFO al personalului navigant de pe aeronavele comerciale a anunţat miercuri seara o grevă de 24 de ore în aeroporturile din Frankfurt (vest), principalul nod aerian pentru Lufthansa şi al treilea aeroport european, dar şi din Berlin, Munchen (sud), Dusseldorf (vest), Stuttgart (sud-vest) şi Hamburg (nord).

Lufthansa a decis, prin urmare, să anuleze două treimi dintre cele aproximativ 1.800 de zboruri prevăzute iniţial pentru vineri.

UFO solicită acum o creştere a salariilor cu 5 la sută pentru 12 luni începând de la 1 aprilie, după trei ani de stagnare, şi cere renunţarea definitivă la folosirea personalului de bord interimar în avioanele Lufthansa.

"Noi suntem dispuşi la o mediere în privinţa salariilor, dar renunţarea la folosirea personalului de bord interimar trebuie să fie exclusă din negocieri", a declarat joi pentru AFP un purtător de cuvânt al Lufthansa. "UFO încă nu ne-a contactat", a precizat el.