10 lucruri de făcut la sfârşitul fiecărei zile de muncă

Autor: Octavian Calei 09.09.2012

Ultimele ore din programul zilnic pot avea un impact major asupra productivităţii unui angajat pentru a doua zi, astfel că activitatea de la sfârşitul zilei capătă o importanţă aparte, este concluzia la care au ajuns şase experţi în recrutare de personal intervievaţi de Forbes. Experţii au dezvăluit lucruri pe care dacă le faceţi la sfârşitul unei zile de muncă la birou vă vor pregăti terenul pentru o zi de mâine mai productivă.

  1. ► Verificarea listei cu lucruri de făcut - o astfel de listă vă va ajuta să nu rămâneţi în urmă cu unele proiecte şi să fiţi organizat(ă). Nu amânaţi activităţile pe care le puteţi face în ziua respectivă.

  1. ► Verificarea agendei de întâlniri şi telefoane de dat în ziua următoare. Stabiliţi-vă care este primul lucru important pe care-l veţi face mâine la birou. Acest lucru vă va ajuta să puneţi punct zilei de muncă şi să fiţi motivat(ă) pentru a începe ziua de mâine.

  1. ► Faceţi curăţenie - înainte de a pleca, organizaţi-vă hârtiile, documentele şi lăsaţi curat pe birou. Când veţi veni mâine la birou, veţi avea o senzaţie plăcută de început proaspăt. De asemenea, faceţi curat şi în căsuţa de mail. Dacă se adună prea multe mesaje, vă pot încurca şi veţi putea rata e-mailurile mai importante, care vor fi amestecate printre celelalte.

  1. ► Încheiaţi toate socotelile - nu este nimic mai împovărător pentru un angajat care pleacă acasă decât gândul că mai avea ceva important de făcut, pe care-l putea face, şi nu l-a făcut.

  1. ► Fiţi cu un pas înainte pregătindu-vă din timp o listă cu activităţile pe care le veţi face mâine

  1. ► Luaţi-vă "la revedere" de la colegi - acesta este un obicei care vă va ajuta să vă simţiţi împlinit(ă) şi fericit(ă) pe termen lung, spun experţii. "Tindem să ne îngrijorăm cum să spunem bună dimineaţa colegilor pentru a începe ziua cât mai bine, dar uităm că poate fi la fel de important, şi că ne face să ne simţim şi bine, să ne luăm la revedere tuturor, decât să ieşim în linişte pe uşă", spune Michael Kerr, vorbitor internaţional de afaceri.

  1. ► Faceţi o apreciere pozitivă unui coleg(ă) cu privire la o realizare din ziua respectivă. Este important ca să plecaţi cu un gând pozitiv de la muncă. Mai mult, dacă sunteţi supervisor, luaţi notă de faptul că cei care sunt în echipa dumneavoastră au nevoie de a se simţi apreciaţi pentru a aduce randament.

  1. ► Deconectaţi-vă. Nu vă fie teamă să vă închideţi telefonul sau măcar căsuţa de mesaje electronice. Anunţaţi-vă colegii că în intervalul respectiv nu sunteţi disponibil(ă) şi nu faceţi excepţii.

  1. ► Nu luaţi cu voi acasă problemele de la serviciu. Dacă stresul de la muncă nu este lăsat deoparte, familia, cei de acasă vor fi afectaţi.

  1. ► Mergeţi acasă, nu rămâneţi peste program. Vă veţi obosi mai tare şi productivitatea va fi afectată nu doar în ziua respectivă, dar şi în următoarea zi.