Vara a trecut, dar agenţiile de turism spun că au charterele aproape pline pentru Turcia şi Grecia

Autor: Mirabela Tiron 15.09.2012

Locurile contractate de agenţiile de turism pe zboruri charter pentru luna septembrie şi începutul lui octombrie, ultima în care pleacă avioanele charter spre staţiuni de pe litoralul turcesc sau grecesc, au fost rezervate aproape în totalitate.

Vremea frumoasă din Grecia şi Turcia, principalele destinaţii ale românilor, şi preţurile mai mici faţă de cele din lunile de vară au umplut şi în extrasezon avioanele charter "Pentru cursele charter contractate de Prestige Tours, în luna septembrie au foarte multe cereri, pentru că tarifele au scăzut cu 5%- 30%, iar vremea este favorabilă. Am contractat în jur de 4.000 de locuri în septembrie, din care până la această dată au fost rezervate aproximativ 65%", a declarat Mircea Vladu, director adjunct Prestige Tours, turoperatorul Happy Tour Group. El a mai spus că datorită ofertelor speciale, până la sfârşitul lunii septembrie speră ca 90% din locurile avioanelor închiriate să fie ocupate.

Grupul Happy Tour, cel mai mare de pe piaţa agenţiilor de turism, a organizat vara aceasta zboruri charter pentru turişti în Turcia (Antalya), Spania (Mallorca, Tenerife), Grecia insulară (Santorini, Creta, Kos, Corfu şi Rhodos) şi Cipru.

Pleacă în vacanţă cei de peste 45 de ani

Potrivit datelor din piaţă, în acest sezon cererea pentru vacanţe cu zbor charter inclus a crescut faţă de anul trecut, aceste curse fiind un bun barometru al pieţei.

Grupul Happy Tour anunţase la începutul sezonului 21 de plecări pe săptămână, fiind contractate în total 25.000 de locuri.

"Cererea venită din partea persoanelor de peste 45 de ani este mai mare decât în lunile iulie si august, datorită reducerilor de preţ, dar şi condiţiilor atmosferice. În Antalya, ziua temperatura aerului este de 28 de grade, iar a apei de 30 de grade", a spus Mircea Vladu.

Grupul are în următoarea perioadă 2 chartere spre Mallorca, două zboruri spre Kos, trei chartere spre Santorini, trei zboruri charter spre Antalya, patru chartere spre Creta şi tot patru spre Rhodos şi Tenerife.

În septembrie preţul la vacanţele pe litoralul din alte ţări este mai mic.

Pentru următoarea plecare spre Tenerife, pe 11 septembrie, preţul unui sejur la un hotel de patru stele este de 555 de euro faţă de 780 de euro, iar tariful pentru un sejur cu cazare la cinci stele este de 1.189 de euro faţă de 1.293 de euro.

"Am organizat în următoarele luni programe charter în Dubai, Sharm el Sheikh, pachete pentru seniori pe Costa del Sol, în Mallorca şi în Cipru şi pachete sociale şi pentru seniori la Lisabona", a spus Mircea Vladu.

Şi agenţia de turism Paralela 45, controlată de omul de afaceri Alin Burcea, a vândut cea mai mare parte a locurilor din avioanele charter care vor efectua zboruri în septembrie.

Cerere "încă" mai există

"Cursele sunt operate cu compania Tarom şi sunt ocupate în proporţie de aproximativ 90% până în acest moment.

Cerere încă mai există (...)", a declarat Simona Radu, charter manager în cadrul agenţiei de turism Paralela 45. Până pe 25 septembrie, compania are zboruri charter spre Antalya, Mallorca, Rhodos şi Creta Ultimele date disponibile arată că între 130.000 şi 150.000 de români merg în vacanţă în străinătate, cu zbor charter inclus, acest segment reprezentând o miză de aproape 75 de milioane de euro pentru agenţiile de turism.

Destinaţiile din Grecia au fost cele mai căutate vara aceasta. Şi în septembrie cererea este mare.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro