Licitaţia de la ANCOM îl aduce pentru prima oară în prim plan pe Ioan Bendei, omul din umbră de la RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu 10.09.2012

Cea mai mare licitaţie telecom din istoria României - la care se va hotârî cum va arăta piaţa locală de comunicaţii mobile până în anul 2029, l-a adus în prim plan pe unul dintre cei mai discreţi manageri din industria locală de profil - Ioan Bendei, un apropiat al lui Zoltan Teszari şi unul dintre oamenii cheie din echipa de top management a RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii TV şi internet fix din România.

Ioan Bendei, cu care nu exista până în prezent nicio fotografie - a venit în această dimineaţă la sediul ANCOM ca membru al echipei care participă la licitaţie din partea RCS&RDS, fiind astfel fotografiat în premieră. El a venit la licitaţie separat de restul echipei, într-un SUV Volvo XC90 cu care, în alte ocazii, a fost văzut Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.

Participarea lui Ioan Bendei la licitaţia de la ANCOM arată cât de importantă este această licitaţie pentru RCS&RDS: operatorul îşi joacă şansa de a obţine frecvenţe radio care să îi permită să atace piaţa la fel de eficient ca rivalii mai mari de la Cosmote, Orange şi Vodafone. Două dintre frecvenţele pentruc are RCS&RDS se va lupta sunt cele în 900 MHz şi 800 MHz.

Potrivit datelor publicate de RCS&RDS în prospectul de emisiune realizat în anul 2007 înaintea tentativei de listare de la Bursa din Londra, Ioan Bendei este membru executiv al boardului RCS&RDS din 1996, el fiind implicat în industria de cablu TV din Romania din 1992, la companiile TVS Holding Braşov şi Eurocable Oradea.

"În ambele poziţii el a colaborat îndeaproape cu Zoltan Teszari", conform datelor din prospectul de emisiune al RCS&RDS. Bendei a lucrat înainte de 1992 ca tehnician la uzina Roman Braşov, la acea dată cel mai mare producător de camioane din România.