Pro Credit Bank calculează gratuit suma limită la creditele pentru investiţiile realizate de IMM-uri

Autor: Raluca Ghinea 10.09.2012

Pro Credit Bank acordă, până în luna februarie a anului viitor, analiză şi calcul gratuit pentru suma limită pe care clienţii IMM-uri o pot accesa pentru retehnologizarea sau dezvoltarea afacerii, sumele aprobate putând fi accesate în termen de şase luni, se arată într-un comunicat al băncii.

Creditele de investiţii se pot acorda fără avans pentru finanţarea investiţiei, având maturitate de 15 ani pentru imobile şi 10 ani pentru echipamente. Analiza dosarului de credit este gratuită, iar costurile de finanţare sunt mai mici faţă de cele standard în perioada promoţională.

Facilitatea se adresează mai multor categorii de întreprinderi mici şi mijlocii, precum societăţi cu răspundere limitată, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, inclusiv celor care îşi desfăşoară activitate în domeniul agricol.

Înfiinţată în 2002 în România, ProCredit Bank reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), I.F.C. - membră a Grupului Băncii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germană de investiţii) şi IPC.