Malaga anunţă că şi-a normalizat situaţia financiară

Autor: Traian Terzian 11.09.2012

Malaga, unul dintre cele 23 de cluburi cărora UEFA le-a suspendat pentru moment primele care le revin pentru participarea în ediţia 2012/2013 a competiţiilor europene, a anunţat, marţi, că a început să-şi normalizeze situaţia financiară, informează AFP.



"Clubul şi-a normalizat situaţia financiară cu alte grupări, cu angajaţii şi jucătorii şi a început negocieri cu Fiscul spaniol. Deşi nu s-a ajuns la un acord definitiv, clubul şi-a redus semnificativ datoriile la stat în ultima lună. Malaga a informat UEFA despre această situaţie şi între cele două organizaţii există o comunicare transparentă. Încluderea Malaga CF pe lista UEFA publicată marţi este o măsură preventivă şi nu o sancţiune. Această suspendare va fi ridicată în momentul în care vom ajunge la un acord cu Fiscul", se arată într-un comunicat postat pe site-ul echipei Malaga.

Malaga a fost inclusă, marţi, între cele 23 de cluburi cărora, pentru moment, UEFA le-a suspendat primele care le revin pentru participarea în competiţiile europene, în sezonul 2012/2013, din cauza datoriilor către terţi la 30 iunie 2012, aceasta fiind prima măsură a fair-play-ului financiar.

Calificată în premieră în grupele Ligii Campionilor, Malaga nu este singura grupare din Spania aflată în această situaţie, pe lista UEFA aflându-se şi câştigătoarea Ligii Europa şi a Supercupei Europei, Atletico Madrid.

"Dorim să precizăm faptul că măsura comunicată astăzi de UEFA nu presupune niciun embargo asupra vreunei sume de bani pentru Atletico, ci este vorba de o măsură preventivă în aşteptarea deciziei finale a Comisiei de control a UEFA, pe care noi o sperăm a ne fi favorabilă. În august, clubul a transmis toate informaţiile cerute de comisia de control financiar a UEFA. Astăzi, organismul competent nu a emis un raport definitiv cu privire la documentaţia primită", a anunţat, la rândul său, clubul Atletico Madrid.

Printre cele 23 de cluburi se află şi trei din România, Dinamo Bucureşti, FC Vaslui şi Rapid Bucureşti.