Intesa şochează anunţând că l-a recrutat pe şeful BCR. BCR spune că Spurny a refuzat oferta

Autor: Razvan Voican 12.09.2012

Tomas Spurny, cehul de 47 de ani care conduce BCR din aprilie anul acesta, a fost contactat recent de gigantul italian Intesa Sanpaolo, fostul său angajator, cu propunerea de a intra în echipa şefului Intesa Enrico Cucchiani ca responsabil cu restructurarea businessului din regiune.

În urma unui incident de comunicare externă care încă nu a fost explicat, Intesa a şi anunţat oficial recrutarea lui Spurny, informaţia fiind menţinută pe site-ul grupului şi ieri după-amiază.

Reprezentanţii BCR au confirmat că Spurny a primit o ofertă, însă au precizat că a şi declinat-o, alegând să-şi continue mandatul şi angajamentul la conducerea celei mai mari bănci de pe piaţă. "Datorită experienţei sale pe piaţa bancară din Europa Centrală şi de Est, precum şi abi­lităţilor sale manageriale, domnului Spurny i-a fost oferit un angajament alternativ. În pofida zvonurilor vehiculate în mass-media, dl. Spurny rămâne în continuare în cadrul Erste Group şi doreşte să sublinieze angajamentul său de a conduce şi de a dezvolta un viitor de succes pentru BCR."

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Intesa nu au explicat pe ce s-a bazat anunţul recrutării lui Spurny şi de ce ieri încă nu fusese retras.