Ministerul Muncii vrea să facă un Registru Electronic Central pentru Persoane cu Handicap

Autor: Aurelia Alexa 12.09.2012

Contractul de consultanţă pentru realizarea Registrului Electronic Central pentru Persoane cu Handicap a fost semnat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), acesta fiind unul dintre indicatorii stabiliţi în cadrul unui acord de împrumut cu BIRD pentru finanţarea Proiectului privind incluziunea socială, aprobat prin Legea 40/2007.

Registrul ar urma să integreze într-un depozit de date central toate informaţiile existente în bazele de date ale direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, concepând astfel un sistem informatic unitar de colectare şi raportare a acestor date. Sistemul va permite accesul la informaţiile necesare în luarea deciziilor şi stabilirea politicilor cu impact asupra activităţilor din responsabilitatea beneficiarilor.

"Registrul Electronic Central pentru Persoane cu Handicap va deveni astfel un punct naţional unic de agregare a datelor, de informare şi acoperire a multiplelor forme de raportare a activităţilor cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap", a precizat MMFPS într-un comunicat de presă de miercuri.