Afacerile ADM Farm, plus de 5% în primele şase luni

Autor: Ioana David 12.09.2012

Distribuitorul de medicamente ADM Farm a înregistrat în primele şase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 102 mil. euro, în creştere cu 5% comparativ cu intervalul similar din 2011, în linie cu bugetul iniţial.

"În prima jumatate a anului 2012, discutăm de o creştere de numai 5% comparativ cu anul 2011, creştere destul de nesemnificativă în comparaţie cu creşterea peţei, raportat la acelaşi interval de timp iar acest lucru s-a datorat în principal măsurilor luate în direcţia îmbunătăţirii procesului de asigurare a soldurilor şi a încasării acestora de la clienţi, în timp util', a spus Octavian Iacob, directorul executiv al companiei.

El a adăugat faptul că o creştere a cifrei de afaceri este un obiectiv improtant dar care poate să fie periculos dacă nu se poate face în linie cu politica de risc adaptată mediului economic în care activează.

ADM este primul distribuitor care îşi anunţă rezultatele înregistrate în primele şase luni ale anului.

Acţionarii ADM Farm erau oamenii de afaceri Alin Iosep şi Dragoş Pop (câte 50% fiecare). Recent, Dragoş Pop a decedat în urma unui infarct şi încă nu au fost finalizat eprocedurile legate de succesiune. Alin Iosep îşi menţine procentul de 50%.