Naţional TV, televiziunea fraţilor Micula, a primit acceptul CNA de a emite în continuare

Autor: Alina Dan - Mediafax 13.09.2012

CNA a analizat în şedinţa de joi solicitarea societăţii ABC Plus Media SRL din Oradea, ai cărei acţionari sunt Ioan Micula (50%) şi Viorel Micula (50%), de prelungire a licenţei audiovizuale a televiziunii Naţional TV.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a subliniat faptul că instituţia pe care o conduce a încercat ca, din această sesiune, să acorde prelungirile licenţelor audioviziale pe baza evoluţiei în timp a televiziunilor şi posturilor de radio.

În ceea ce priveşte evoluţia Naţional TV, reprezentanţii televiziunii au spus că, în prezent, în urma schimbării formatelor jurnalelor - se pune mai mult accent pe ştirile fără prezentator - ştirile de seară ale postului sunt, în medie, 35, în condiţiile în care, până acum, jurnalele cuprindeau 15 ştiri. "N-am reuşit până acum, dar vom încerca, din aprilie anul viitor, să trecem în HD. De vină a fost tăvălugul crizei", au spus reprezentanţii Naţional TV.

"Vom încerca să ne păstrăm profilul de canal generalist. Ne propunem să diversificăm partea informativă, prin aducerea în grilă a unui nou jurnal de 30 de minute, tot în regim non-comment. Scopul este acela de a informa publicul cu privire la ultimele noutăţi, înaintea principalelor jurnale informative", a spus Mihai Moş, directorul general al televiziunii Naţional TV.

Membrii CNA au apreciat atât evoluţia televiziunii Naţional TV, cât şi viziunea pe termen lung a postului. "Sunteţi o televiziune cu, dacă îmi daţi voi, nepermis de puţine sancţiuni", a glumit Mihai Mălaimare, membru al Consiliului.

În consecinţă, membrii CNA au decis, în unanimitate, prelungirea cu nouă ani a licenţei audiovizuale a postului Naţional TV.

În afară de Naţional TV, fraţii Micula mai deţin televiziunile Naţional 24 Plus, Favorit TV şi TTV, dar şi posturile de radio Naţional FM şi Favorit FM.