Profesorul X, personaj central în franciza "X-Men", ucis de compania Marvel Comics

Autor: Florin Badescu 13.09.2012

Profesorul X, personajul care a înfiinţat şi condus echipa de super-mutanţi din franciza "X-Men", a fost "ucis" în cel mai recent număr al unei reviste de benzi desenate, editată de compania Marvel Comics, informează Reuters.



În cel mai recent număr al revistei de benzi desenate "Avengers vs. X-Men", lansat miercuri, Profesorul X, un personaj aflat într-un scaun cu rotile, înzestrat cu puteri telepatice, al cărui nume "real" este Charles Xavier, este ucis de personajul Cyclops, un membru din echipa sa de super-mutanţi "X-Men".

"Atunci când am lansat revista «Avengers vs. X-Men», nu ne-am propus să ucidem niciun personaj, dar, pe măsură ce povestea lor a înaintat, a devenit evident faptul că aceasta va fi ultima aventură pentru Charles Xavier", a declarat Axel Alonso, editorul-şef al companiei Marvel Entertainment.

"Fiţi siguri însă că moartea lui va zgudui întregul univers Marvel, iar acest fapt va duce la lansarea altor reviste, precum «Uncanny Avengers» şi «All-New X-Men», în această toamnă", a declarat Axel Alonso.

Continuarea acestui eveniment va fi relatată în următorul număr al revistei "Avengers vs. X-Men", care va apărea pe piaţă pe 3 octombrie.

Personajele din grupul de super-mutanţi "X-Men" au fost aduse la viaţă pe marele ecran într-o serie de trei filme - "X-Men" (2000), "X-Men 2" (2003) şi "X-Men: Ultima înfruntare" (2006) - în care Patrick Stewart a interpretat rolul Profesorului X, iar James Marsden pe cel al personajului Cyclops. În filmul din 2011 "X-Men: Cei dintâi", a cărui acţiune o precede pe cea din trilogia amintită, rolul Profesorului X a fost interpretat de actorul britanic James McAvoy.