Ilinca Vandici şi Adrian Artene, pregătiţi să "spargă" audienţele cu "CanCan TV", la postul Acasă

Ziarul Financiar 17.09.2012

"CanCan TV" începe luni, la ora 22.00, la Acasă TV, iar Adrian Artene şi Ilinca Vandici sunt pregătiţi să "spargă" audienţele. Între timp, Vandici este decisă să pună cariera şi familia pe primul plan, iar Artene se consideră o ţintă fadă pentru paparazzi.

Întrebat de ProTV Magazin cum apreciază mutarea emisiunii "CanCan TV" de la Kanal D la Acasă TV, Adrian Artene spune: "Ideile... destinate să se întâlnească se vor întâlni întotdeauna aparent întâmplător, dar exact când trebuie! Acum, ideile s-au întâlnit. Acesta era momentul!".

Despre Ilinca Vandici, Adrian Artene spune că o cunoaşte din perioada în care era redactor-şef la ziarul CanCan. "Diagnosticul asupra relaţiei profesionale dintre noi îl va pune însă publicul. Aş tept şi eu să fiu «consultat». Consider însă că n-avem încotro: trebuie să fim un cuplu sănătos!", glumeşte Adrian Artene.

În noul sezon al emisiunii "CanCan TV", Artene mizează, ca şi până acum, "pe inteligenţa şi bunul gust al publicului". "Va exista o barieră clară între noi şi… vulgaritate, între subiectele noastre şi fuste ridicate-n cap. Este vorba, până la urmă, de paralela dintre «CanCan TV» şi concurenţii noştri!", a explicat Artene.

"Aşteptările mele converg spre interesele întregii echipe: să reconfirmăm faptul că suntem Nr. 1, că nu ne scapă nimic, că suntem primii care dezvăluim ştirea", spune Artene.

În ceea ce priveşte subiectele presei tabloide, Adrian Artene spune: "Sunt două planuri de discuţie. În primul rând, presa, per ansamblu, s-a deprofesionalizat prin perpetuarea unor practici eminamente mercantile. În al doilea rând, însă, în ce priveşte presa tabloidă, aceasta s-a autodisciplinat şi a căpătat popularitate în faţa presei quality. Presa de investigaţie, de analiză şi-a tocit «dinţii». Nu mai are putere să muşte, ci doar să mârâie. Acum, muşcă doar presa tabloidă din - ceea ce unii numesc - vedete de carton!".

La rândul său, întrebată de ce a lăsat Antena 2 pentru Acasă TV, Ilinca Vandici spune: "Voi începe cu un proverb australian care spune că: «Suntem cu toţii vizitatori ai acestui timp, ai acestui loc. Suntem doar în trecere, iar scopul nostru aici este acela de a observa, de a învăţa, de a creşte, de a iubi... după ce am făcut toate astea, ne întoarcem Acasă...». De aici se deduce tot răspunsul meu practic.... Încercăm în fiecare zi să creştem, să ne dezvoltăm, să ne depăşim limitele, să trecem prin toate nivelurile spirituale existente pentru a deveni mai buni, oameni mai buni. Am primit această provocare cu mare deschidere şi putere de muncă, conştientizând evoluţia mea profesională ce avea să se întâmple".

Ea este convinsă că se va înţelege cu Adrian Artene. "Cu siguranţă s-a ajuns în acest moment la o formula de nota 10, din toate punctele de vedere, fiecare schimbare venind cu un plus fantastic asupra formatului emisiunii. Brandul «CanCan TV», dar şi Acasă reprezintă o garanţie pentru telespectatori că emisiunea va fi inundată de exclusivităţi, premiere, subiecte incendiare, reporterii noştri vor face parte, în timp real, din viaţa vedetelor, iar momentele de entertainment vor fi memorabile. O muncă enormă a unei echipe formată din oameni exemplari, dedicaţi trup şi suflet, abia aşteaptă să pătrundă în casele voastre, de luni până joi, de la ora 22.00, Acasă".

Ilinca Vandici recunoaşte că a fost şi ea ţinta subiectelor de cacan. "Eu sunt un om pozitiv, care vede întotdeauna partea plină a paharului, drept urmare, consider că momentele în care am fost şi eu sub lupa jurnaliştilor, am reprezentat şi eu un subiect de cancan îmi folosesc acum ca experienţă în plus în interviurile pe care le voi realiza, în apropierea şi înţelegerea invitaţilor mei. Suntem mai sensibili la o situaţie pe care ştim că au trăit-o şi alţii. Eu chiar vreau să cred că, mai presus de toate, suntem oameni, având menirea de a ne ajuta, de a ne înţelege, de a simpatiza cu ceilalţi", spune Vandici.

Deşi preferă să nu discute despre relaţia ei cu Ciprian Marica, Ilinca Vandici spune: "În momentul de faţă, cariera şi familia mea ocupă tot locul din sufletul meu. Îmi doresc să încununăm cu succes acest proiect, să avem putere de muncă şi să le putem aduce celor de acasă doar superlativul din tot şi din toate".

Emisiunea "CanCan TV" va fi difuzată pe postul Acasă din 17 septembrie, în fiecare săptămână, de luni până joi, de la ora 22.00.