Primăria Oradea a investit 3,7 mil. lei în reabilitarea unui liceu teologic

Autor: Laurentiu Cotu 17.09.2012

Primăria Oradea a finalizat o investiţie de aproape 3,7 mil. lei (870.000 de euro) în reabilitarea liceului teologic reformat ''Lorantffy Zsuzsana" din municipiu. Investiţia a făcut parte dintr-un proiect european în valoare totală de 7,6 mil. lei (circa 1,8 mil. euro), cu TVA, din care 6 mil. lei (1,4 mil. euro) reprezintă valoarea nerambursabilă obţinută prin Programul Operaţional Regional. Durata de implementare efectivă a proiectului a fost de 28 de luni.

În urma efectuării achiziţiilor publice pentru execuţia de lucrări, dirigenţie de şantier, audit extern, comunicare, publicitate şi dotări, valoarea efectivă cheltuită a fost de circa 3,7 mil. lei (870.000 de euro), reprezentând 48% din totalul contractului de finanţare.

Proiectul ''Reabilitarea liceului teologic reformat Lorantffy Zsuzsana Oradea" a primit finanţare în cadrul Axei prioritare 3 - "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniului major de intervenţie 3.4 -

''Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă". Investiţia a presupus reabilitarea şi modernizarea a 4.631 mp, suprafaţă desfăşurată aferentă clădirii liceului. Totodată au fost achiziţionate materiale didactice şi echipamente, dar şi mobilier nou.