Un furnizor de mobilier a angajat 50 de oameni într-un centru de servicii la Cluj şi continuă să recruteze

Autor: Laurentiu Cotu 19.09.2012

Gigantul american Steelcase, furnizor de mobilier şi servicii pentru amenajarea spaţiilor de birouri, cu afaceri globale de 2,4 mld. dolari anul trecut şi 10.000 de angajaţi, a deschis cel de-al treilea centru de servicii globale al companiei la Cluj-Napoca, unde a angajat 50 de oameni.

Centrul global de business Steelcase din Cluj-Napoca oferă servicii de suport centrelor de inovaţie, precum şi unităţilor de producţie şi de vânzare ale companiei din Europa şi America de Nord. În prezent, produsele şi soluţiile Steelcase pot fi achiziţionate în România prin distribuitorul Corporate Office Solutions (COS) sau direct prin intermediul biroului de vânzări al companiei din Bucureşti.

Noul centru global de business al Steelcase din Cluj-Napoca are o suprafaţă de 855 de metri pătraţi şi este situat la etajul trei al clădirii Maestro Business Center. Compania nu a oferit informaţii despre valoarea investiţiei. Centrul nu va desfăşura în mod direct activităţi comerciale, însă compania spune că este locul unde cei interesaţi pot descoperi conceptele şi soluţiile Steelcase pen­tru amenajarea spaţi­ilor de birouri.

"Noul centru de servicii Steelcase din Cluj-Napoca va deservi regiunea EMEA (Europa, Orientul Mij­lociu şi Africa), sediile companiei din SUA, precum şi clien­ţii din întreaga lume. Echipa de la Cluj va oferi expertiză IT, servicii de suport prin centralizarea operaţiunilor financiar-contabile, suport vânzări, precum şi alte servicii", a declarat Nancy Hickey, Chief Administrator Officer al Steelcase Inc.

Compania cu sediul în Michigan mai deţine încă două centre de servicii în Kuala Lumpur (Malaiezia) şi în Monterrey (Mexic).

Oficialii companiei spun că Steelcase a ales Clujul datorită forţei de muncă bine pregătite şi calificate, poziţiei geografice şi compatibilităţii culturale.

"Această investiţie transformă Clujul într-o capitală a serviciilor pentru întreaga reţea a companiei. Primul pas făcut de Steelcase odată cu sosirea la Cluj a fost consolidarea unei echipe de 50 de oameni. Recrutările vor continua şi în următoarea perioadă de timp", a spus Nancy Hickey. Compania recrutează, în principal, specialişti în IT, servicii financiare, suport vânzări şi alte servicii.

Brandul Steelcase este prezent pe piaţa românească încă din anul 1998, prin intermediul distribuitorului COS din Bucureşti, firmă care a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 37,3 mil. lei (8,8 mil. euro), cu un număr mediu de 41 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

În cei 15 ani de activitate pe piaţa locală, Steelcase a oferit servicii pentru peste 3.000 de clienţi. Printre aceştia se numără IBM, Huawei, GlaxoSmithKline, Oracle, Microsoft, Pfizer sau UPC. Compania este prezentă în întreaga lume printr-o reţea de distribuţie formată din aproximativ 650 de dealeri.

Steelcase a fost fondată în anul 1912 în Michigan, SUA, ajungând în prezent la aproximativ 10.000 de angajaţi în toată lumea şi centre de producţie în 25 de locaţii. Cifra de afaceri globală a Steelcase în anul fiscal 2011 a fost de 2,4 mld. dolari, iar pentru anul fiscal 2012 compania aşteaptă venituri de 2,75 mld. dolari.