Liberty Global ar putea cumpăra restul de 49,6% din acţiunile Telenet pentru 2,5 miliarde dolari

Autor: Andreea Mindrila 20.09.2012

Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume, a făcut o ofertă de 1,96 miliarde euro (2,5 miliarde dolari) pentru a achiziţiona şi restul de 49,6% din acţiunile companiei belgiene Telenet Group Holding, ceea ce i-ar permite să-şi consolideze relaţiile dintre unităţile europene, scrie Bloomberg.

Investitorii Telenet vor primi 35 euro pe acţiune cash, potrivit unui anunţ al Liberty Global.

Preşedintele Liberty Global John Malone şi CEO-ul Michael Fries extind operaţiunile companiei în Europa, unde cererea pentru TV, Internet şi servicii de telefonie prin cablu este în creştere.

Liberty Global, care controlează Telenet din 2007, a achiziţionat anul trecut furnizorul german de cablu Kabel Baden-Wuerttemberg pentru suma de 3,16 miliarde euro şi cel mai mare competitor al acestuia, Unitymedia, pentru 3,5 miliarde euro în 2009.

Acţiunile Telenet au crescut cu 5,5% în acest an. Liberty Global deţine un pachet de 50,4% din titlurile Telenet.

Europa este cea mai mare piaţă pe care este prezentă Liberty Global, dar compania mai deţine active şi în America Latină.

Compania americană are în Europa 18,4 milioane de clienţi. Cererea pentru servicii este în creştere pe continentul european, clienţii orientându-se tot mai mult spre conexiunile digitale.

Telenet şi-a majorat estimările de vânzări şi profit pentru 2012, bazându-se pe creşterea numărului de abonaţi care folosesc servicii multiple, te televiziune şi telefonie.

Compania a anunţat că va continua să pregătească un plan de răscumpărare a unui pachet de 18,2% din acţiuni, la un preţ de 31,75 euro pe acţiune. Răscumpărarea va avea loc dacă Liberty Global nu va finaliza oferta sau nu va îndeplini condiţiile cerute, a anunţat Telenet.