British American Tobacco investeşte 40 mil. euro în fabrica de la Ploieşti

Autor: Corina Mirea 23.09.2012

Compania producătoare de ţigarete British American Tobacoo (BAT), prezentă pe piaţa din România încă din anul 1994, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute o investiţie de 40 de milioane de euro în extinderea halei de producţie a fabricii din Ploieşti, în care lucrează în prezent peste 500 de angajaţi.

Potrivit oficialilor BAT, acest demers, ce se suprapune cu aniversarea a 15 ani de când compania activează pe plan local, va contribui la creşterea capacităţii de producţie a fabricii, dar şi a numărului de salariaţi cu 20%.

Până la sfârşitul lunii iunie a anului viitor, suma investită în extinderea fabricii de la Ploieşti va atinge 25 de milioane de euro, restul de 15 milioane fiind alocaţi pentru noi echipamente de producţie care vor fi achiziţionate şi instalate până la finalul anului 2014.

Etapa de extindere este planificată pentru luna februarie a anului 2013, iar cele 15 milioane de euro vor fi alocate pentru două module de 9,2 milioane de euro (pentru producţia de ţigarete Dunhill), respectiv 4 milioane de euro pentru mărirea capacităţii de export a fabricii (pentru piaţa din Grecia şi Cipru).

British American Tobacco, fondată în anul 1996 ca entitate de business, este cel mai mare jucător de pe piaţa de tutun din România, cu o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro anul trecut. De asemenea, compania ocupă locul şase în topul celor mai mari firme din România, potrivit rezultatelor financiare pe anul 2011.

Principalii competitori ai BAT sunt Philip Morris România (PMI) şi Japan Tobacco International România (JTI).