Eximbank a acordat Romcab credite şi garanţii de 200 de milioane lei pentru o nouă fabrică

Autor: Ovidiu Tempea 24.09.2012

Creditul acordat de Eximbank pentru dertularea investiţiei se ridică la 110 milioane lei.

"Prin acordarea unui mix de produse în valoare de circa 200 de milioane de lei, am reuşit să contribuim nu numai la dezvoltarea companiei şi a zonei, ci şi la atragerea de fonduri europene. Încercăm să avem în portofoliu cât mai multe parteneriate de acest gen care să genereze o relaţie de tip win-win cu mediul de afaceri şi cred că am făcut progrese semnificative în acest sens", a spus preşedintele EximBank, Ionuţ Costea, la inaugurarea unităţii de producţie.

Romcab este unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi conductori electrici din România, mai mult de 40% din producţie fiind direcţionată la export. Istoria Romcab începe în urmă cu 15 ani, dar experienţa pe care o are în spate a fost acumulată timp de mai bine de 50 de ani.

Societatea a apărut din divizarea Electromureş şi privatizarea care a avut loc în 1999.

Romcab este controlată, prin intermediul furnizorul de piese şi accesorii auto Sadalbari, de omul de faceri Zoltan Prosszer.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare.

Strategia EximBank pentru următorii patru ani vizează dezvoltarea reţelei teritoriale şi dublarea numărului de clienţi, astfel încât instituţia financiară să menţină tendinţa de creştere accentuată pe care a urmat-o în ultimii trei ani.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unităţilor teritoriale ale băncii din Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva, Iaşi şi Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obţine informaţii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.