Gordon Ramsay îi pune pe deţinuţi la muncă, într-o emisiune gastronomică difuzată pe TV Paprika

Autor: Madalina Cerban 24.09.2012

Din septembrie, Gordon Ramsay îi invită pe telespectatorii TV Paprika la o emisiune culinară mai puţin obişnuită: el este hotărât să îi pună la muncă pe deţinuţi, obligându-i astfel să îşi plătească singuri cheltuielile, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit aceleiaşi surse, contribuabilii din Marea Britanie plătesc 38.000 de lire pe an pentru fiecare deţinut în parte. Suma este destul de mare având în vedere faptul că taxa pentru şcolarizare a unui copil la Eton, unul dintre cele mai prestigioase colegii din Marea Britanie, este mai mică. Şi cum numărul deţinuţilor a crescut cu 17.000 în ultimul deceniu, aceste cheltuieli atârnă greu la bugetul de stat.

În seria "Gordon în spatele gratiilor", Gordon Ramsay îi pune la muncă pe deţinuţi. Ace ştia vor restitui banii necesari pentru cheltuielile lor către bugetul de stat şi, mai mult decât atât, prin experienţa pe care ei o acumulează, le va creşte şi şansa de a se putea reintegra în societate după terminarea perioadei de detenţie şi de a avea un loc de muncă. Astfel, Gordon Ramsay merge la închisoarea Brixton şi înfiinţează "Brutăria băieţilor răi", unde vor lucra deţinuţii care sunt închişi pentru infracţiuni minore precum furt, spargere sau jaf.

Gordon James Ramsey, născut pe 8 noiembrie 1966, este un maestru bucătar britanic, devenit o adevărată vedetă de televiziune graţie emisiunilor culinare pe care le-a prezentat, precum "Hell's Kitchen", "The F Word" şi "Ramsay's Kitchen Nightmares". De asemenea, Gordon Ramsay este cunoscut pentru prestaţia sa ca membru al juriului show-ului "Masterchef" din SUA.

Deşi reputaţia lui în SUA a fost clădită în principal pe temperamentul lui exploziv şi maniera colorată de utilizare a metaforelor, în Europa, Gordon Ramsay este considerat unul dintre cei mai buni maeştri culinari ai lumii.

Televiziunea TV Paprika a fost lansată în anul 2008 şi este, în prezent, singurul canal cu tematica gastronomică din România.

Pe lângă emisiunile prezentate de staruri precum Jamie Oliver, Nigella, Gordon Ramsay, Ainsley Harriott, Rachel Allen şi Martha Stewart, TV Paprika pune accentul şi pe producţiile locale care promovează stilul românesc de gătit.

TV Paprika face parte din portofoliul Chello Central Europe.

În România, din portofoliul de canale Chello Central Europe mai fac parte, printre altele, Minimax, TV Paprika, Sport1, Romantica, MGM şi Fine Living.

Chello Central Europe este parte din Chellomedia, divizia europeană de conţinut a Liberty Global, Inc.