Site-ul de informaţii The Huffington Post a lansat o versiune în limba italiană

Autor: Florin Badescu 25.09.2012

Pagina de deschidere a site-ului este consacrată unui lung interviu cu fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, intitulat "Eu, Silvio", în care fostul premier îl critică pe succesorul său, Mario Monti, şi vorbeşte despre viitorul monedei euro.

Site-ul este administrat în parteneriat cu grupul italian L'Espresso, care publică cotidianul de stânga La Repubblica şi săptămânalul L'Espresso.

Conducerea editorială este asigurată de Lucia Annunziata, o jurnalistă de renume care a moderat în special emisiuni politice difuzate de postul public de televiziune Rai.

"Italia şi Europa sunt prinse în vârtejul crizei economice (...) În mijlocul acestei furtuni, The Huffington Post îşi lansează ediţia italiană", a spus Lucia Annunziata într-un comunicat care descrie noul site ca pe "un nou spaţiu civic".

Redactorul-şef este Gianni Del Vecchio, un fost director al săptămânalului L'Espresso.

Arianna Huffington, redactor-şef al The Huffington Post Media Group, se află în Italia pentru lansarea oficială a site-ului.

"HuffPost va consacra mult spaţiu acelor chestiuni care nu funcţionează în Italia, dar vom pune accentul şi pe ceea ce funcţionează: inovaţia, spiritul şi rezistenţa italienilor", a afirmat ea.

Fostul ministru al Finanţelor din timpul guvernării Berlusconi, Giulio Tremonti, liderul celui mai mare sindicat din industria siderurgică italiană Maurizio Landini şi fondatorul grupului gastronomic Eataly Oscar Farinetti figurează printre ceilalţi autori incluşi în prima ediţie a site-ului.

Huffington Post, care revendică 36 de milioane de vizitatori unici pe lună în Statele Unite, este una dintre reuşitele editoriale cele mai respectate din spaţiul online, combinând informaţii, divertisment, opinii şi bloguri scrise în special de celebrităţi.

În Italia, grupul L'Espresso, prezent şi în radio şi în televiziune, revendică 10,1 milioane de vizitatori unici pe ansamblul site-urilor sale, inclusiv pe Repubblica.it, despre care se spune că este site-ul de informaţii în limba italiană cel mai vizitat de pe internet.