Dan Adamescu sponsorizează prin Astra echipa Oţelul Galaţi cu 10 milioane de euro în 5 ani

Autor: Adrian Dumitrache 26.09.2012

"Contractul de sponsorizare stipulează că brandul Astra Asigurări va fi promovat pe stadionul echipei din Galaţi, pe site-ul şi publicaţiile echipei. De asemenea, brandul sponsorului va fi prezent pe tricouri (...). În schimb, Astra Asigurări va oferi susţinere financiară", se arată într-un comunicat transmis de Astra.

Clubul Oţelul Galaţi a fost preluat în 14 septembrie de The Nova Group, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, se menţionează în comunicat.

Astra Asigurări a fost înfiinţată în anul 1991 şi are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments România SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%.

The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de Dan Adamescu.

La nivelul anului 2011, Astra a ocupat prima poziţie în topul asigurătorilor locali după nivelul subscrierilor, care au atins 1,01 miliarde de lei, în scădere cu 6,5% faţă de anul precedent.

În prima parte a acestui an, Omniasig a devansat Astra în privinţa veniturilor din prime subscrise. Astfel, Omniasig a consemnat venituri de 548,9 milioane de lei, comparativ cu 516,7 milioane de lei în Astra.