Consiliul Bursei a aprobat tranzacţionarea acţiunilor firmei Pro Vorbas pe sistemul alternativ

Autor: Monica Juganaru 26.09.2012

Compania Pro Vorbas oferă servicii de curăţenie şi întreţinere profesională pentru hoteluri, birouri, spaţii comerciale, hale de producţie şi depozitare, precum şi curăţenie generală după finalizarea unei construcţii sau amenajări, întreţinerea spaţiilor verzi, deszăpezire şi alpinism utilitar. Firma are o experienţă de 9 ani în Italia şi în România.

Preşe­dintele Pro Vorbas, Federico Salmoiraghi, a declarat pentru Ziarul Financiar că în viitorul apropiat ar putea pune la dispoziţia investitorilor un pachet de 25% din acţiuni. De asemenea, anul viitor firma intenţionează să deruleze o majorare de capital pentru a strânge banii necesari preluării unor departamente de facility management (servicii de întreţinere a clădirilor comerciale şi instituţionale - n. red .) din cadrul unor beneficiari.

Principalul acţionar al Pro Vorbas este Doborha Gambacorta, soţia lui Federico Salmoiraghi, care deţine 75% din acţiuni, în timp ce Denisa Ştefan şi Anca Lepchihler deţin fiecare câte 20% şi, respectiv, 5% din acţiuni.

Platforma CAN-ATS a fost creată în anul 2010 pentru a oferi IMM-urilor o alternativă de listare şi accesul la finanţare prin mecanismele pieţei de capital. În prezent, pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB sunt listate acţiunile a 25 de companii.