Asociaţia Naţională Administraţia: Avem un site pentru joburile de la stat încă din 2008

Autor: Corina Mirea 27.09.2012

Asociaţia Naţională Administraţia (ANA), o asociaţie profesională a funcţionarilor publici înfiinţată în anul 2006, spune că a pus "în mişcare" un site care să reunească toate locurile de muncă disponibile în sectorul public încă din anul 2008 - PublicJobs.ro.

În urmă cu aproximativ trei săptă­mâni Ziarul Financiar a publicat un articol referitor la iniţiativa unui tânăr de 25 de ani de a crea un astfel de site, care a început să funcţioneze sub denumirea de PublicJob.ro din luna martie a acestui an.

Reprezentanţii ANA au precizat însă că această iniţiativă nu este o noutate pentru sistemul public din România, având în vedere că ideea unei platforme online care să reunească angajările de la stat a fost inclusă în documentele strategice ale asociaţiei încă din anul 2006. De altfel, preşedintele acesteia Petre-Claudiu Platon a specificat că începând cu anul 2008 ANA a derulat o amplă campanie de recrutare a voluntarilor care să se ocupe de buna funcţionare a platformei, la anunţurile publicate de Asociaţia Naţională Administraţia aplicând peste 3.000 de candidaţi chiar de la momentul înfiinţării site-ului.

Organizaţia a decis ca accesul la informaţiile de pe www.publicjobs.ro cu privire la joburile scoase la concurs de instituţiile publice să fie totuşi permis numai pe baza unui nume de utilizator şi o parolă de autentificare. Reprezentanţii asociaţiei nu au dat detalii despre modul de acces la aceste informaţii pentru cei interesaţi de slujbele la stat.