Boiron România estimează pentru acest an vânzări de peste zece milioane euro, în creştere cu 17,4%

Autor: Ioan Dornescu 27.09.2012

Furnizorul de medicamente homeopatice Boiron România estimează o creştere de 17,4% a cifrei de afaceri în acest an, de la 8,7 milioane euro în 2011 la peste zece milioane de euro, a anunţat, joi, compania.

"Obiectivul nostru pentru România este acela de a creşte notorietatea medicamentelor homeopate, ca alternativă terapeutică eficientă, pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii, cât şi pentru marele public. Acest obiectiv îl realizăm sprijinindu-ne pe extinderea distribuţiei în farmacii şi prin campanii de informare corecte şi etice asupra beneficiilor acestor tratamente, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii pacienţilor", a declarat, într-un comunicat, directorul de marketing şi comunicare Boiron România, Ştefania Popescu.

Boiron este prezent pe piaţa locală cu 15 medicamente homeopatice cu nume de marcă înregistrată la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale ca medicamente OTC (fără prescripţie medicală), la care se adaugă 300 de produse homeopatice unitare, cu nume ştiinţifice latineşti, autorizate cu prescripţie medicală.

Laboratoarele Boiron sunt prezente în România încă din 1997, iar filiala de promovare a Boiron a fost înfiinţată în anul 2000.

Rulajul grupului francez Boiron se ridică la aproximativ 535 milioane euro.