Rompetrol vrea să-şi extindă reţeaua de benzinării din România cu 150 de unităţi, în următorii 5 ani

Autor: Cosmin Vaideanu 27.09.2012

"Finalizarea programului de modernizare şi extindere a rafinăriei Petromidia este baza pentru următorul pas în dezvoltarea Grupului Rompetrol - extinderea şi consolidarea prezenţei Rompetrol în regiunea Mării Negre şi Mării Mediterana, precum şi intrarea în pieţe noi precum Ucraina sau Turcia", a declarat, joi, şeful grupului, cu ocazia finalizării unui program de investiţii la rafinăria Petromidia.

Grupul Rompetrol, controlat de compania KazMunaiGaz din Kazahkstan, a finalizat programul de modernizare a Petromidia, creşterea capacităţii de procesare de la 3,5 la 5 milioane de tone materie primă şi trecerea la producţia exclusivă de carburanţi Euro 5, şi alinierea producţiei la cererea de produse petroliere din România şi regiunea Mării Negre. Val oarea totală a investiţiilor se ridică la peste 380 de milioane de dolari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Activităţile de retail şi trading ale grupului sunt susţinute de cele peste 1.100 de puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Georgia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Franţa şi Spania, o reţea de distribuţie a gazului petrolier lichefiat în România de 250 staţii şi 10.000 de puncte de distribuţie butelii.

Capacitatea totală de stocare a grupului este de 1,1 milioane de metri cubi în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane.

Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului, operează o reţea de peste 430 de benzinării la nivel naţional.