Românii au cumpărat 30 de telefoane Mobiado, cu preţuri între 2.000 şi 7.000 $

Autor: Cristina Roşca 28.09.2012

Brandul canadian de telefoane de lux Mobiado a vândut în România 30 de mobile în cele circa şase luni de prezenţă pe piaţă.

Preţul unui telefon Mobiado începe de la 2.000 de dolari şi poate urca până la peste 7.000 de dolari. Cel mai scump model este Grand 350 Pioneer care este disponibil şi pe piaţa locală.

"Până acum am reuşit să vindem un astfel de model şi avem şi alte cereri", au spus reprezentanţii Resonor, compania care aduce pe piaţa brandul canadian. Ei mai spun că până acum brandul a fost vândut direct către clienţi, prin prezentări private, însă pentru viitor au fost încheiate două parteneriate pentru vânzarea în retail. Nu au fost făcute publice însă numele celor doi parteneri.

"Pe viitor credem că pe piaţa locală se pot vinde între 200 şi 300 de telefoane Mobiado pe an", mai spun reprezentanţii companiei. La un preţ mediu de 4.500 de euro, vânzările Mobiado pe piaţa locală ar putea ajunge la 900.000 euro -1,35 mil. euro.

Peter Bonac, fondatorul şi CEO-ul Mobiado, spune că la nivel mondial vânzările companiei sunt de domeniul milioanelor de euro, fără a oferi însă detalii.

Telefoanele Mobiado se remarcă în special prin materialele folosite - lemn, marmură, aluminiu sau aur. Cele mai noi modele folosesc sistemul de operare Google Android.