Infineon: am investit 100 mil. euro de când suntem în România

Autor: Mădălina Dediu Panaete 01.10.2012

Infineon Technologies România, subsidiara locală a Infineon Technologies Austria, unul dintre cei mai mari producători de cipuri din Europa, a investit peste 100 de milioane de euro în cei 7 de ani de când compania este prezentă în România. Investiţiile au fost făcute în special în pregătirea angajaţilor, în spaţiile pentru birouri şi laboratoarele de cercetare, potrivit reprezentanţilor companiei.

Infineon România este doar un centru de cercetare dezvoltare, cipurile nefiind produse în cadrul acestei subsidiare.

În centrul din Capitală se dezvoltă circuite pentru aplicaţii auto şi industriale, dar şi microcontrolere de securizare pentru carduri. Sediul din România este singurul din Europa de Est de acest fel al companiei.

"Unul din motivele pentru alegerea României ca locaţie pentru noul nostru sediu de cercetare dezvoltare a fost infrastructura, proximitatea universităţii şi potenţialul uriaş reprezentat de instruirea existentă(...). În plus faţă de avantajele legate de costuri, am identificat şi o puternică orientare a autorităţilor pentru sprijinirea sectorului high-tech", a declarat Reinhard Ploss, CEO Infineon Technologies AG, grupul din care face parte şi Technologies Austria AG.

Infineon are 250 de angajaţi în România şi desfăşoară parteneriate cu mai multe universităţi din ţară, precum Universitatea Politehnica din Bucureşti şiUniversitatea Tehnică din Iaşi, care includ şi opţiuni de angajare.

"În Germania şi Austria se angajează mult mai greu studenţi", a spus Monika Kircher, directorul executiv al Infineon Austria.

Subsidiara din România a fost înfiinţată în 2005, are peste 250 de angajaţi, din care 20% sunt studenţi, iar peste 60% au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, potrivit reprezentanţilor companiei.

La nivel mondial, Infineon Technologies AG are peste 26.000 de angajaţi, vânzări de 4 miliarde de euro şi este listată la Frankfurt Stock Exchange şi în Statele Unite ale Americii, pe piaţa OTCQX International Premier.